MallablePillow Design

 

Hovedpointer:

At kunne nulre lys.

Jo mere jeg gør, jo mere sker der  … dér hvor jeg gør noget.

Taktile kvaliteter.

 

 

 

 

NYSGERRIGHEDEN

Snoezelen-stederne har forskellige bolde og andre bløde former, der kan lyse. De er angiveligt populære, men ikke interaktive, eller rettere de har blot on/of-knap; tilmed ofte så en så hård knap at børnene ikke kan brug den. Heraf udsprang tanken hvad nu hvis børnene kunne ælte formen OG lyset.

TINGEN SELV

MallablePillow består af et blødt foderal med både eftergivende fyldstof og hårde kugler. Jo kraftigere man ælter den, jo mere lyser den. Det indre materiale ikke alene inviterer til taktile gå-på-opdagelse det bryder tillige lyset. MalleablePillow kan også -som en slags kalden- begynde at lyse op hvis der er støj i rummet. Rent teknisk er fiffet, at mikrofoner således også kan bruges til at mærke bevægelse.

UDVIKLING

SID-projektet handler bl.a. om at kunne lade børnene påvirke udviklingsarbejdet. Så vor udfordring er at skabe ting der er tilstrækkeligt interaktive til at børnene kan bruge dem på måder vi kan lære af, SAMTIDIG med at disse skal være så simple at bygge at børnene kan afprøve tingene tidligt i designprocessen og dermed påvirke grundlæggende overvejelser. MallablePillow er et godt eksempel på dette, da vi snarere end at forfølge en mere kontrolleret sensor-løsning (for eksempel med et antal accellerometre) valgte en mere simpel opsætning. MalleablePillow endte således med blot at bestå af et foderal hvori der er såvel larmende fyldstof som kugler, der slår mod hinanden. Via mikrofoner og en mini-computer omsættes lydene til en lysrespons.

I forhold til vore fokuspunkter handler MalleablePillow om at give gradueret (jo mere jeg gør, jo mere sker der) og lokal (det sker der hvor jeg gør noget) feed-back. Som sådan er den i familie med ActiveCurtain, men MalleablePillow inviterer mere til at gå på opdagelse med føle-sansen. ligesom andre taktile ting i Snoezelen. Netop med tanke på dette har vi varieret det fysiske design en hel del med hensyn til form, samt indre og ydre. Formen har således været konisk, således at forskellige størrelser og styrke af hænder kunne tage fat; den har været en ring så den kunne hænges op eller om én, samt til sidst en egentlig pude med to forskellige sider. Den har også haft forskelligt fyldstof der frister til undersøgelse; først glaskugler i forskellige størrelser, siden også plastfyld der giver andre lyde end kuglerne. Foderalet har udviklet sig fra et simpelt tekstil til for eksempel taktile og visuelle kontraster mellem de to sider af puden.

 

Se også:

https://sid.desiign.org/portfolio/malleablepillow-erfaringer/