Farvel hilsen fra de studerende fra ITU

pude

 

 

 

 

 

 

”Vi er tre interaktionsdesign studerende fra IT-Universitetet i København, der i et år, august 2011-juni 2012, deltog i SID-projektet.

Det første halve år, vi var en del af SID-projektet, brugte vi på at lære at være en del af projektet og af Snoezelen som praksis. Vi tog med rundt på centrene, lærte børnene og personalet at kende og lod os inspirere af sanserummenes effekt på samspillet mellem barn og voksen. Vi tog del i Henriks søgen efter relevansen af digitale artefakter i
Snoezelen og hjalp med at integrere og bygge videre på de nye digitale initiativer, Henrik og resten af holdet kom op med.  Dette halve år var både lærerigt og
udfordrende, og det gav os en ny forståelse af interaktionsdesign. Denne tilgang blev en præmis for vores bachelorprojekt, og vi besluttede, at det ville være relevant at udforske, hvordan man forener det digitale aspekt med taktile materialer, og hvilken påvirkning og relevans det har for samspillet mellem barn og personale. En del af udforskning foregik i værkstedet i Lund, hvor vi afprøvede og undersøgte alverdens forskellige materialer, alt fra ledende garn og bløde skumknapper til maling der skifter farve ved opvarmning og temperaturskift i form af et Peltier-element.

 

 
 

 

 

Den anden del foregik ude på centrene. En ting  er at få lov at arbejde med materialer i et værksted og prøve dem på egen krop.  Noget helt andet er at få lov til at opleve børnenes reaktion og se, hvad  design med intelligente tekstiler gør for deres interaktionsmuligheder. Opleve hvordan  det overhovedet er relevant for børnene og Snoezelen. Det gav virkelig stof til eftertanke. Vi kan  som designstuderende lære meget ved at bygge og arbejde med tingene i hænderne,  men vi kan lære endnu mere ved samtidig at få lov at se tingene i brug hos  målgruppe. Vi er meget taknemlige for det samarbejde, vi har haft med både  børn, personale og særligt Henrik og resten af teamet bag projekt SID.

 

 

 

 

 

 

Ud i verden

Vores arbejde med SID-projektet er nu afsluttet efter at have været en del af det i et helt år. Det har været et år fyldt med spændende projekter og arbejdet med SID har bragt os længere omkring,  end vi nogensinde havde forestillet os. I marts 2012 deltog vi i studiekonferencen  SIDeR med vores artikel ”Designing for senses: Exploring experiential qualities with tangible design”, der var baseret på vores første halve års arbejde med SID-projektet. (http://www.cse.chalmers.se/research/group/idc/ituniv/sider12/)Herefter arbejdere vi et halvt år mere med SID-projektet, hvor vi arbejde på vores bachelorprojekt. I august 2012 var Katrine og Nina på en uges sommerskole om digital kultur i Pori i Finland. Her præsenterede vi vores bachelorprojekt for studerende og undervisere fra de nordiske lande. Præsentationen blev vel modtaget og skilte sig ud fra de andre
præsentationer ved at vi havde bygget noget fysisk og medbragt vores sansepuder, som folk kunne prøve at interagere med. (http://digitalculturesummerschool.blogspot.dk)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidst, men ikke mindst, blev vi nomineret til Dansk Designcenters talentpris 2012 for vores bachelorprojekt. Dette er vi naturligvis meget stolte af – det er et kæmpe skulderklap både til vores arbejde og til SID-projektet. (http://www.ddc.dk/danishdesignaward2012/nominerede/talentprisen/morten-nina-og-katrine)

Vi har været meget glade for vores samarbejde med SID-projektet og hvor det har bragt os hen. Nu fortsætter vi på vores kandidatuddannelser og håber at lignende projekter venter forude.

// Katrine Høvsgaard Nielsen, Morten Winther
Larsen og Nina Mørch Pedersen ”